Dan jeklenih konstrukcij 2018

V letošnjem letu na Inštitutu za metalne konstrukcije v Ljubljani ponovno organiziramo enodnevno strokovno srečanje »Dan jeklenih konstrukcij«, ki bo potekalo 9.11.2018 v Ljubljani (Tehnološki park).

Osnovni namen srečanja je poleg promocije jeklenih konstrukcij ter ponovne združitve strokovne javnosti tudi obravnava izbranih strokovnih tematik s področja jeklenih konstrukcij. Izbrana tematika letošnjega srečanja je protikorozijska zaščita jeklenih nosilnih konstrukcij. V sklopu srečanja bodo predstavljeni strokovni prispevki vabljenih predavateljev, predvidene so tudi predstavitve referenčnih objektov z jekleno nosilno konstrukcijo, zgrajenih med leti 2015 in 2018 ter predstavitvi dveh diplomskih nalog s področja jeklenih nosilnih konstrukcij (UL FGG in UM FGPA).

Za vse udeležence na strokovnem srečanju je vstop prost, t.j. brez kotizacije, potrebna pa je predhodna prijava udeležbe - registracija najkasneje do 5. 11. 2018. Organizator si pridržuje pravico, da omeji skupno število udeležencev skladno s kapacitetami konferenčne dvorane. V tem primeru bodo nadaljnje prijave onemogočene in ustrezne informacije objavljene na spletni strani.

Parkirna mesta so na voljo v sklopu Tehnološkega parka (plačljivo parkirišče nasproti stavbe B, cena celodnevnega parkiranja znaša 4,50 €).

IMK bo kot organizator strokovnega srečanja za zainteresirane udeležence - pooblaščene inženirje (PI) IZS pripravil skupinsko vlogo za priznanje kreditnih točk za izobraževanja. Zainteresirani PI pripravo skupinske vloge označite ob prijavi na strokovno srečanje.

Objavil/a Inštitut za metalne konstrukcije Novice

Splavarska brv

Dne 30. 9. 2016 sta se sodelavca IMK Gregor Gruden in Marko Hozjan udeležila 9. Konference Bridges in Danube Basin, kjer sta predstavila prispevek z naslovom: “Splavarska brv (Rafting Footbridge)”. Preberi več “Splavarska brv”

Objavil/a Inštitut za metalne konstrukcije Novice

15 let od napada na WTC

V nedeljo 11. 9. 2016 mineva 15 let od napada na WTC dvojčka v New Yorku. Uradna razlaga porušitve dvojčkov WTC 1 in WTC 2 je v zadnjih letih predmet razprave. Izpostavljen je tudi dvom v uradno razlago porušitve stavbe WTC 7, ki se je porušila istega dne.
Preberi več “15 let od napada na WTC”

Objavil/a Inštitut za metalne konstrukcije Novice